Bibimbap
Finns i receptboken ifrån Arirang.
Ingredienser
- sötpotatisnudlar
- gurka
- morötter
- böngroddar
- kimchi
- ägg
- ris
- strimlade morötter
Om du kan, förbered gärna grönsakser och kött dagen innan, eller några timmar innan: Om du bor i Stockholm kan du köpa lyxigt god kimchi direkt hos restaurang Arirang
- Köttet marineras med vitlök, purjulök och soya.
- En del grönsaker, böngroddar/gurka, marinerar du med socker/chilia/soya/salt.. blanda som du känner för det!
- spenaten blancherar du (häll av varmt vatten på spenaten - tada, blancherade! Perfekt att hälla av nudelvattnet på spenaten!
- Servera i varm djup skål. Den får gärna vara bred och ha höga kanter, så att det är lätt att röra om.
- En bädd av ris i botten, och sedan tar du lite av varje av grönsakerna och köttet och lägger ut i små stationer, och ovanpå alltsammans lägger du på ett lätt stekt ägg.
Till startsidan
Till alla recept