2-4 portioner

Ingredienser

  • Frysta panerade rödspättafiléer (1 per person!)
  • bulgur
  • sallad
  • creme fraiche

Variera

  • sallad
  • morötter
  • gurka
  • gräslök

Tillagning

  • Sätt ugnen på så många grader som det står på förpackningen (fisken)
  • Koka upp vatten med buljongtärning i.
    (dubbelt så mycket vatten som du vill ha bulgur)
  • Skölj sallad
  • Skär/riv sallad i lagom stora bitar
  • Skala och tärna morötter
  • Tärna gurka
  • Blanda creme fraiche med lite örtsalt

Tips!

Klipp ner lite färsk gräslök i creme fraichen
Om du inte har gräslök hemma så kan du ersätta den med färsk eller torkad, dill, persilja eller annan go’ krydda.
Du kanske vill fräsa på lite lök att blanda ut bulgurn med.
Du kan koka bulgurn i passerade tomater.
Du kan blanda ner rostad lök i färdig bulgur, så mjuknar den och blandas ut gottigottigt med bulgurn.
Du kanske vill blanda ut färdig bulgur medtomatpuré.

Nyckelord:

vardag, fisk