Halloumigryta
Ingredienser
- 2 röda lökar
- 2-3 klyftor vitlök
- 1 förpackning halloumi
- 1-2 burkar hela eller krossade tomater
- Japansk soja
- Svartpeppar
- Neutral olja
- Olivolja
- En kruka färsk koriander
- Bulgur
- Grönsaksbuljong
Tillagning - Halloumigrytan
- Hacka de två rödlökarna
- Pressa de 2-3 vitlöksklyftorna
- Lägg i en stor kastrull
- Häll i riktligt med neutral olja
- Stek löken en stund i kastrullen
- Tillsätt:
- 1-2 burkar med krossade eller hela tomater
- Ca 1 dl olivolja
- Liiiite chili om du vill
- Lagom med svartpeppar
- En nypa salt
- Rör om
- Låt puttra på låg värme i ca 20 min
- Tärna halloumin
- Stek halloumin i neutral olja och peppra
- Tillsätt soya i kastrullen och rör om.
- Smaka av
- Tillsätt vid behov mer peppar/chili/salt/olivolja
- Låt puttra i 10-20 min till. Längre tid gör den ännu godare
- Hacka en kruka koriander
- Häll i 3/4 av koriandern i kastrullen strax före servering
- Servera med kvarvarande koriander som dekoration
Tillagning - bulgur
- Koka upp grönsaksbuljong (4dl)
- Tillsätt bulgur (2dl)
- Rör om
- Låt koka uner lock i 8-15 minuter.
Stor rejäl portion...
- 4 röda lökar
- 0,5 stor vitlök (eller en hel mindre)
- 3 förpackningar halloumi
- 2 burkar hela tomater
- 1 burk krossade tomater
- Japansk soja
- Svartpeppar
- Chilipulver
- Neutral olja
- Olivolja
- En kruka färsk koriander
- Bulgur
- Grönsaksbuljong
Till startsidan
Till alla recept