Portioner: 7

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 6 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 paprika
  • 400g halloumiost
  • olja
  • 2-4 matskedar tomatpuré
  • 1 tesked paprikapulver
  • 5 teskedar oregano
  • 2-3 förpackningar passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Skala, dela och hacka lök, vitlök, morötter och paprika. Lägg åt sidan.
  2. Skär halloumi i större tärningar/långsmala bitar.
  3. Fräs halloumi på hög värme så den får färg. Lägg åt sidan.
  4. Fräs grönsakerna i bottenav kastrullen.
  5. Tillsätt tomatpuré och kryddor.
  6. Låt fräsa någon minut till.
  7. Blanda
    • halloumi
    • 2-3 förp. passerade tomater
    • 2 dl grädde
    • 1dl vatten 5 dl
  8. Koka upp.
  9. Låt sjuda i 15 min.
  10. Smaka av med salt & peppar

Nyckelord:

kastrull, storkok, helg