Ingredienser

  • 2 röda lökar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 förpackning halloumi
  • 1-2 burkar hela eller krossade tomater
  • Japansk soja
  • Svartpeppar
  • Neutral olja
  • Olivolja
  • En kruka färsk koriander
  • Bulgur
  • Grönsaksbuljong

Tillagning - Halloumigrytan

  1. Hacka de två rödlökarna
  2. Pressa de 2-3 vitlöksklyftorna
  3. Lägg i en stor kastrull
  4. Häll i riktligt med neutral olja
  5. Stek löken en stund i kastrullen
  6. Tillsätt:
    • 1-2 burkar med krossade eller hela tomater
    • Ca 1 dl olivolja
    • Liiiite chili om du vill
    • Lagom med svartpeppar
    • En nypa salt
  7. Rör om
  8. Låt puttra på låg värme i ca 20 min
  9. Tärna halloumin
  10. Stek halloumin i neutral olja och peppra
  11. Tillsätt soya i kastrullen och rör om.
  12. Smaka av
  13. Tillsätt vid behov mer peppar/chili/salt/olivolja
  14. Låt puttra i 10-20 min till. Längre tid gör den ännu godare
  15. Hacka en kruka koriander
  16. Häll i 3/4 av koriandern i kastrullen strax före servering
  17. Servera med kvarvarande koriander som dekoration

Tillagning - bulgur

  1. Koka upp grönsaksbuljong (4dl)
  2. Tillsätt bulgur (2dl)
  3. Rör om
  4. Låt koka uner lock i 8-15 minuter.





Stor rejäl portion...

  • 4 röda lökar
  • 0,5 stor vitlök (eller en hel mindre)
  • 3 förpackningar halloumi
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • Japansk soja
  • Svartpeppar
  • Chilipulver
  • Neutral olja
  • Olivolja
  • En kruka färsk koriander
  • Bulgur
  • Grönsaksbuljong