Zucchini-kokossoppa
Ingredienser
- olja eller smör
- 2 små schalottenlökar
- 1 gul lök
- 1 kg zucchini
- 1/2 liten purjolök (ca 150 g)
- 1 stort blad eller 3 små blad grönkål, strimlad (eller annan kål, ta vad du har hemma, som du känner för)
- 1 liten palsternacka (ca 50 g)
- 1/2 tärning ekologisk grönsaksbuljong (kan ta en hel om ni bara är vuxna som äter!)
- 1-2 ekologiska lagerblad
- 700 ml vatten
- 3 msk kokosgrädde (eller mer efter smak)
- 1-2 msk kokosmjölk eller havremjölk frivilligt
Tillagning
- Hacka lök
- Hacka purjolök, zucchini och palsternacka
- Strimla kål
- Värm olja eller smör i en stor kastrull.
- Fräs lök och schalottenlök på låg till medelhög värme tills genomskinliga. Tillsätt en skvätt vatten efter en stund om det behövs.
- Lägg till grönkål och stek tills de börjar mjukna.
- Lägg till purjolök, palsternacka och zucchini och stek i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt vatten, buljongtärning och lagerblad och sätt på locket.
- Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda tills alla grönsaker blivit mjuka (ca 15 minuter).
- Ta bort lagerblad
- Tillsätt kokosgrädde
- Mixa soppan slät. Soppan ska ha en tjock, krämig konsistens.
- Tillsätt havremjölk eller kokosmjölk om du vill lägga till smak och kyla soppan. Tillsätt mer vatten om du vill ha soppan tunnare.
- Servera.
Förberedelse: 10 min | Tillagningstid: 15-20 min | Portioner: 4-6
kramig-zucchini-kokossoppa
Tillbaka till alla recept