X portioner Lägg in så många bitar fisk som ni är personer som vill äta

  • kolja (fisk)
  • 2 körsbärstomater per person. Blanda gärna gula och röda körsbärstomater
  • olivolja
  • hackad salladslök
  • persilja
  • Salt & peppar
  • citron/citronsaft
  • Sallad (Serveras som tillbehör)
  1. Plocka fram fisken ur frysen på morgonen om den är frusen
  2. Sätt ugnen på 100grader (om varmluftsugn), 125 grader om “vanlig/gammal ugn”.
  3. Ringla olivolja i botten på ugnsform
  4. Lägg i fiskbitarna
  5. Ringa lite olivolja över fiskbitarna
  6. Krydda med salt och peppar
  7. Baka i ugn i ca 20min, beror på hur tjocka fiskbitarna är (30-35 minuter med “vanlig/gammal ugn”)
  8. Skicka salladslöken tunt. Du kan hacka den om du föredrar det.
  9. Skiva körsbärstomaterna.
  10. Blanda tomater med salladslök och lite persilja
  11. När det är ca 2-4minuter kvar tills att fisken är klar i ugnen, ta ut fisken och dekorera varje fiskbit med tomat, lök & persilja mixen.
  12. Släng ihop en sallad till maten!
  13. Tryck dit några droppar citron på fisken

Salladen: Valfria ingredienser. Förmodligen passar det bra att mixa ner tomatbitar, lite citron, salt och peppar, så matchar det fisken.

Varianter: Du kan hacka salladslöken om du föredrar det framför tunna skivor. Du kan använda purjolök istället för salladslök. Kanske vill du också servera ris, eller potatis till.




Källa: Originalreceptet

Nyckelord:

ugn, fisk