Kolja i ugn med körsbärstomater
X portioner Lägg in så många bitar fisk som ni är personer som vill äta
- kolja (fisk)
- 2 körsbärstomater per person. Blanda gärna gula och röda körsbärstomater
- olivolja
- hackad salladslök
- persilja
- Salt & peppar
- citron/citronsaft
- Sallad (Serveras som tillbehör)
- Plocka fram fisken ur frysen på morgonen om den är frusen
- Sätt ugnen på 100grader (om varmluftsugn), 125 grader om “vanlig/gammal ugn”.
- Ringla olivolja i botten på ugnsform
- Lägg i fiskbitarna
- Ringa lite olivolja över fiskbitarna
- Krydda med salt och peppar
- Baka i ugn i ca 20min, beror på hur tjocka fiskbitarna är (30-35 minuter med “vanlig/gammal ugn”)
- Skicka salladslöken tunt. Du kan hacka den om du föredrar det.
- Skiva körsbärstomaterna.
- Blanda tomater med salladslök och lite persilja
- När det är ca 2-4minuter kvar tills att fisken är klar i ugnen, ta ut fisken och dekorera varje fiskbit med tomat, lök & persilja mixen.
- Släng ihop en sallad till maten!
- Tryck dit några droppar citron på fisken
Salladen: Valfria ingredienser. Förmodligen passar det bra att mixa ner tomatbitar, lite citron, salt och peppar, så matchar det fisken.
Varianter: Du kan hacka salladslöken om du föredrar det framför tunna skivor. Du kan använda purjolök istället för salladslök. Kanske vill du också servera ris, eller potatis till.
Källa: Originalreceptet
Nyckelord:
ugn, fiskTillbaka till alla recept