Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bit finriven färsk ingefära (ca 3 cm), eller ett kryddmått färdigmald ingefära
  • 300 g potatis
  • 1 liten butternutpumpa eller en sötpotatis (ca 350 g)
  • 1 msk smör
  • 1 msk garam masala kryddmix
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 krm chili eller kajennpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 påsar bladspenat (à 80-100 g)
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar

Tillbehör: 4 msk mango chutney

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
  2. Skrubba potatisen
  3. Skala och kärna ur pumpan
  4. Hacka löken
  5. Finhacka vitlök
  6. Stek lök och vitlök i smör i en gryta ca 5 min
  7. Skär potatis och pumpa i lika stora bitar
  8. Tillsätt:
    • ingefära
    • garam masala 1 matsked
    • gurkmeja 1 tsk
    • lite chili
    • socker 1 tesked
  9. Smula över buljongtärningen
  10. Häll på vatten. 5 dl
  11. Tillsätt potatisen och låt puttra utan lock ca 9 min
  12. Lägg i pumpan och sjud ytterligare ca 9 min
  13. Blanda yoghurt och grädde
  14. Dra grytan från värmen. Tillsätt yoghurtröra och spenat
  15. Smaka av med salt och peppar
  16. Servera korman med ris och mango chutney

Källa: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/vegokorma/

Tips!

Om du har en stor nog gryta - laga då dubbel sats korma, så har du mumsiga matlådor för flera dagar.

Nyckelord:

kastrull, soppa, helg, förbered