Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • Finriven färsk ingefära (bit ca 3 cm) eller ett kryddmått färdigmald ingefära
  • 300 g potatis ( 4-8 potatisar)
  • en liten pumpa, gärna butternutpumpa
  • 1 msk garam masala (kryddmix)
  • 1 tsk gurkmeja
  • en halv liter buljong
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl grädde
  • 8-10 klumpar fryst spenat eller färsk bladspenat (ungefär 200g)

Goda tillbehör:

  • Finhackad blomkål (aka blomkålsris)
  • Mango chutney

Tillagning

  1. Hacka 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor
  2. Stek lök och vitlök i en gryta ca 5 min
  3. Skär potatis i bitar och lägg åt sidan
  4. Tillsätt:
    • ingefära
    • garam masala 1 matsked
    • gurkmeja 1 tsk
    • lite chili
  5. Lägg i potatisen
  6. Häll på 5dl buljong
    (eller smula över buljongtärning och häll på 5dl vatten)
  7. Låt puttra utan lock ca 10 min
  8. Skala, kärna ur och dela pumpan i lika bitar
  9. Lägg i pumpan och sjud ytterligare ca 9-20 min
  10. Blanda 2dl yoghurt & 1dl grädde
  11. Fryst spenat? Tillsätt den nu.
  12. Dra grytan från värmen.
  13. Tillsätt yoghurtröra
  14. Tillsätt färsk spenat
  15. Smaka av med salt och peppar