Portioner: 6

Ingredienser

  • ekologisk köttfärs
  • 2-4 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • sesamfrön
  • en förpackning passerade tomater

Passar till:

  • bönpasta, pasta, bulgur
  • morötter, gurka, sallad

Ingredienser du kan variera med

  • mejram
  • gula senaprsfrön
  • svamp
  • mer vitlök
  • soya
  • ketchup
  • peppar
  • lingon
  • sesamolja på alldeles när köttfärsen är klar, blanda i lite före servering

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan
  2. Skölj och tärna grönsaker till sallad
  3. Skala och riv moroten
  4. Fräs vitlök och gullök i botten av kastrullen
  5. I med köttfärsen och fräs
  6. Blanda i riven morot.
  7. Lätt i bönor om du har och vill!
  8. Du kanske vill lägga i ärtor eller majs ifrån frysen?
  9. Tillsätt passerade tomater - låt puttra under lock i 2-5 minuter
  10. Krydda Ex: Salt, peppar, kanske örtsalt istället för vanligt salt.
    Gärna något av följande också: kummin, senapsfrön, basilika…
  11. Färdigt!

Mumsig variant

  • Fräs 2-4 vitlöksklyftor med mycket smör
  • blanda ner:
    • mejram
    • gula senapsfrön
  • tillsätt svamp
  • lite ketchup
  • bönor
  • peppar

Flytta grönakerna åt sidan och fräs köttfärs med peppar och soya Häll tillbaka grönsakerna tillsätt några lingon om du har låt puttra under lock med liiite grädde häll häll i lite sesamolja, kanske en tesked eller två, strax före serveringen

Nyckelord:

vardag, matlåda