• lax eller torsk
  • grädde eller kokosmjölk
  • tomater
  • gul paprika (om torsk)

Tillagning

Om du har fryst fisk så lägg den i kylskåpet dagen innan så tinar den tillräckligt till nästa dag. Den klarar sig bra till dagen efter det också.

Lax

  1. Sätt ugnen på 100°
  2. Lägg laxen i ugnsformen
  3. Fyll upp med lite grädde eller kokosmjölk
  4. Krydda (se tips på kryddmöjligheter längre ner!)
  5. Ställ in fisken i ugnen när den nått 100°
  6. Sätt timer på 30 minuter.
  7. Gör en god sallad medan du väntar.

Torsk

  1. Sätt ugnen på 100°
  2. Hacka paprika och lägg undan
  3. Tärna torsken
  4. Lägg torsken i ugnsformen
  5. Fyll upp kokosmjölk
  6. Häll i hackad gul paprika
  7. Krydda (se tips på kryddmöjligheter längre ner!)
  8. Ställ in fisken i ugnen när den nått 100°
  9. Sätt timer på 40 minuter.
  10. Gör en god sallad medan du väntar.

Goda kryddor:

  • rosmarin
  • chili & koriander mix
  • chili
  • franska örter
  • peppar
  • salt

Tips!

Färskpressad citronsaft är ofta gott till fisk. Servera gärna en klyfta till varje person, eller lägg fram en halv citron på bordet som alla i familjen kan dela på.

Tomat! Ta en hel tomat och dela den i två delar. När det är ca 5-10 min kvar av tiden maten ska vara i ugnen, då kan du lägga dit tomathalvorna i formen intill fisken, så har du härligt go’ ugnsbakad tomat till! Saftigt gott! Se upp så att du inte bränner dig på tomaten!

Om någon i sällskapet gärna äter en hel tomat så kan du lägga i en hel tomat samtidigt som du lägger i fisekn, så får den grädda ihop med fisken!

Nyckelord:

fisk, enkelt