Fisk i ugn
- lax eller torsk
- grädde eller kokosmjölk
- tomater
- gul paprika (om torsk)
Tillagning
Om du har fryst fisk så lägg den i kylskåpet dagen innan så tinar den tillräckligt till nästa dag. Den klarar sig bra till dagen efter det också.
Lax
- Sätt ugnen på 100°
- Lägg laxen i ugnsformen
- Fyll upp med lite grädde eller kokosmjölk
- Krydda (se tips på kryddmöjligheter längre ner!)
- Ställ in fisken i ugnen när den nått 100°
- Sätt timer på 30 minuter.
- Gör en god sallad medan du väntar.
Torsk
- Sätt ugnen på 100°
- Hacka paprika och lägg undan
- Tärna torsken
- Lägg torsken i ugnsformen
- Fyll upp kokosmjölk
- Häll i hackad gul paprika
- Krydda (se tips på kryddmöjligheter längre ner!)
- Ställ in fisken i ugnen när den nått 100°
- Sätt timer på 40 minuter.
- Gör en god sallad medan du väntar.
Goda kryddor:
- rosmarin
- chili & koriander mix
- chili
- franska örter
- peppar
- salt
Tips!
Färskpressad citronsaft är ofta gott till fisk. Servera gärna en klyfta till varje person, eller lägg fram en halv citron på bordet som alla i familjen kan dela på.
Tomat! Ta en hel tomat och dela den i två delar. När det är ca 5-10 min kvar av tiden maten ska vara i ugnen, då kan du lägga dit tomathalvorna i formen intill fisken, så har du härligt go’ ugnsbakad tomat till! Saftigt gott! Se upp så att du inte bränner dig på tomaten!
Om någon i sällskapet gärna äter en hel tomat så kan du lägga i en hel tomat samtidigt som du lägger i fisekn, så får den grädda ihop med fisken!
Nyckelord:
fisk, enkeltTill startsidan
Till alla recept