4-6 portioner

  • 1 kg morötter
  • 3 lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • tesked sambal olek
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning
  • Ca 3cm ingefära
  • 1 burk kokosgrädde (eller kokosmjölk)
  1. Hacka morötter och lök
  2. Fräs lök och morötter i lite smör i botten av en kastrull.
  3. Häll på 1 liter vatten
  4. Tillsätt en buljongtärning
  5. Tillsätt ingefära
  6. Tillsätt finhackad, riven, krossad eller pressad vitlöksklyfta
  7. Blanda i en tesked sambal olek
  8. Koka upp
  9. Låt koka i 15-20min
  10. Tillsätt en burk kokosmjölk/kokosgrädde
  11. Pressa ner lite citronsaft. Går bra att riva ner citronskal
  12. Mixa
  13. Smaka av med salt och peppar.