2 portioner

  • vitlök (2 klyftor)
  • 6 mogna färska tomater
  • smör
  • 1 matsked flytande honung
  • 1 kruka färsk oregano
  • 1 tesked vitvinsvinäger
  • mozzarella (gärna buffelmozzarella)
  • färsk basilika

Finns ofta redan hemma

  • Pasta
  1. Tärna tomaten
  2. Plocka oreganon
  3. Skiva 2 vitlöksklyftor tunt
  4. Fräs vitlök i smör i botten av en kastrull
  5. Tillsätt honung och rör om
  6. Rör ner tärnad tomat och plockad oregano
  7. Låt koka ihop till simmig konsistens i ca 5min
  8. Smaksätt med vinäger, flingsalt och svartpeppar
  9. Blanda såsen med nykokt pasta
  10. Servera gärna med färsk riven parmesanost och färsk buffelmozzarella
  11. Ställa gärna fram en kruka med färsk basilika direkt på bordet.

Källa:
http://www.leila.se/pasta-pomodoro/recept/middagstips/index1,22.htm?id=472

Nyckelord:

vardag