Pepparkaksbollar (pepparkaksdeg)

Pepparkaksbollar
ca 10-12 st

  • 2 dl mandel
  • 8 st färska urkärnade dadlar
  • 2 tsk pepparkakskrydda*
  • en nypa vaniljpulver
  • ca 1 msk kokosolja
  • riven kokos eller hackade mandel att rulla i

Gör såhär: Mixa mandeln till ett mjöl i en matberedare. Har du cashewnötter går det lika bra att använda, eller varför inte mixa en dl av varje. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en kladdig smet. Använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Kyl ner före servering.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda. Forma till små bollar och rulla i kokos, hackad mandel eller annan nötkross.

* Pepparkakskrydda: Blanda kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära.




Till startsidan

Till alla recept