4 portioner

  • 1 gul lök (alt. ½ purjolök)
  • 500g hackad spenat
  • 8dl buljong
  • 2dl crème fraiche
  • citron
  • 1/2 tsk ingefära
  1. Hacka löken och stek den mjuk i lite olja i en stor kastrull.
  2. Tillsätt buljong och crème fraîche och låt koka i 5 min.
  3. Tillsätt spenaten och blanda ihop.
  4. Låt puttra i 1-5min till
  5. Smaka av med citronsaft (1tsk), ingefära, salt och vitpeppar.

Det ska inte smaka ingefära, den är där för att balansera smaken.
Anpassa mängd efter dina smaklökar.



Goda tillbehör att variera med:

  • Halvt kokt ägg
  • Skiva gott bröd
  • Lite pesto

Byt gärna ut en del av spenaten mot t.ex. grönkål, gröna ärter, broccoli eller ruccola för en grönare soppa.