4 portioner

  • 1 gul lök (alt. ½ purjolök)
  • olja att steka i
  • 500g hackad spenat
  • 8dl kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
  • 2dl crème fraiche
  • 1tsk citronsaft
  • 1tsk ingefära
  • Salt, vitpeppar
  1. Hacka löken och stek den mjuk i lite olja i en stor kastrull.
  2. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut.
  3. Tillsätt buljong och crème fraîche och låt koka i 5-10 min.
  4. Smaka av med citron, ingefära, salt och vitpeppar.

Spenat, buljong, crème fraiche, kryddor – middagen är klar!

Ingefäran tar udden av den lite ”kåliga” smaken som spenatsoppa kan få.
Det ska inte smaka ingefära, utan den är där för att balansera smaken. Testa dig fram!

En ägghalva i spenatsoppan är gott, men kan uteslutas eller bytas ut mot en skiva av något gott bröd. Jag droppade lite pesto över soppan också, extra grönt och smarrigt! Byt gärna ut en del av spenaten mot t.ex. grönkål, gröna ärter, broccoli eller ruccola för en grönare soppa.




Källa: vardag.nu

Nyckelord:

kastrull, soppa, vardag, matlåda, förrätt