Ingredienser

  • olja eller smör
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 gul lök
  • 1 kg zucchini
  • 1/2 liten purjolök (ca 150 g)
  • 1 stort blad eller 3 små blad grönkål, strimlad (eller annan kål, ta vad du har hemma, som du känner för)
  • 1 liten palsternacka (ca 50 g)
  • 1/2 tärning ekologisk grönsaksbuljong (kan ta en hel om ni bara är vuxna som äter!)
  • 1-2 ekologiska lagerblad
  • 700 ml vatten
  • 3 msk kokosgrädde (eller mer efter smak)
  • 1-2 msk kokosmjölk eller havremjölk frivilligt

Tillagning

  1. Hacka lök
  2. Värm olja eller smör i en stor kastrull.
  3. Fräs lök och schalottenlök på låg till medelhög värme tills genomskinliga. Tillsätt en skvätt vatten efter en stund om det behövs.
  4. Hacka purjolök, zucchini och palsternacka
  5. Strimla kål
  6. Lägg till purjolök, palsternacka, zucchini och kål
  7. Stek i ytterligare 5 minuter.
  8. Tillsätt buljong
  9. Tillsätt lagerblad och sätt på locket.
  10. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda tills alla grönsaker blivit mjuka (ca 13 minuter).
  11. Tillsätt grönkål och sjud i ytterligare 2 minuter.
  12. Ta bort lagerblad
  13. Tillsätt kokosgrädde
  14. Mixa soppan slät. Soppan ska ha en tjock, krämig konsistens.
  15. Tillsätt havremjölk eller kokosmjölk om du vill lägga till smak och kyla soppan. Tillsätt mer vatten om du vill ha soppan tunnare.
  16. Servera.


Förberedelse: 10 min | Tillagningstid: 15-20 min | Portioner: 4-6 kramig-zucchini-kokossoppa

Nyckelord:

helg