Ingredienser

  • olja eller smör
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 gul lök
  • 1 kg zucchini
  • 1/2 liten purjolök (ca 150 g)
  • 1 stort blad eller 3 små blad grönkål, strimlad (eller annan kål, ta vad du har hemma, som du känner för)
  • 1 liten palsternacka (ca 50 g)
  • 1/2 tärning ekologisk grönsaksbuljong (kan ta en hel om ni bara är vuxna som äter!)
  • 1-2 ekologiska lagerblad
  • 700 ml vatten
  • 3 msk kokosgrädde (eller mer efter smak)
  • 1-2 msk kokosmjölk eller havremjölk frivilligt

Tillagning

  1. Hacka lök
  2. Hacka purjolök, zucchini och palsternacka
  3. Strimla kål
  4. Värm olja eller smör i en stor kastrull.
  5. Fräs lök och schalottenlök på låg till medelhög värme tills genomskinliga. Tillsätt en skvätt vatten efter en stund om det behövs.
  6. Lägg till grönkål och stek tills de börjar mjukna.
  7. Lägg till purjolök, palsternacka och zucchini och stek i ytterligare 5 minuter.
  8. Tillsätt vatten, buljongtärning och lagerblad och sätt på locket.
  9. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda tills alla grönsaker blivit mjuka (ca 15 minuter).
  10. Ta bort lagerblad
  11. Tillsätt kokosgrädde
  12. Mixa soppan slät. Soppan ska ha en tjock, krämig konsistens.
  13. Tillsätt havremjölk eller kokosmjölk om du vill lägga till smak och kyla soppan. Tillsätt mer vatten om du vill ha soppan tunnare.
  14. Servera.


Förberedelse: 10 min | Tillagningstid: 15-20 min | Portioner: 4-6 kramig-zucchini-kokossoppa

Nyckelord:

helg