• Morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ingefära
  • olja
  • 2-3 tsk garam masala
  • krossade tomater ~500g
  • 2dl créme fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6-7dl blandade kokta bönor (burk)
  • färsk koriander
  • 1-2dl hackade cashewnötter
  1. Koka ev. ris/bulgur eller annat gryn som tillbehör
  2. Riv morötterna grovt
  3. Hacka lök, vitlök och ingefära
  4. Fräs i olja ihop med 2-3 tsk garam masala-krydda
  5. Tillsätt krossad tomat, crème fraichê, buljongtärning
  6. Låt koka i 10-15min
  7. Mixa såsen
  8. Tillsätt bönorna
  9. Smaka av med koriander
  10. Servera koriander och hackade cashewnötter som tillbehör att strö över

Du kan byta ut creme fraiche till kokosmjölk

Dekorera gärna med koriander

1msk färsk ingefära i original-receptet

I originalreceptet föreslås det att du hackar ingefära, rekommenderar att du river den om du inte vill mixa röran helt slät

Du kan servera mozarella till om du vill, som tillbehör i småbitar.