Bönmasala
- Morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ingefära
- olja
- 2-3 tsk garam masala
- krossade tomater ~500g
- 2dl créme fraiche
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 6-7dl blandade kokta bönor (burk)
- färsk koriander
- 1-2dl hackade cashewnötter
- Koka ev. ris/bulgur eller annat gryn som tillbehör
- Riv morötterna grovt
- Hacka lök, vitlök och ingefära
- Fräs i olja ihop med 2-3 tsk garam masala-krydda
- Tillsätt krossad tomat, crème fraichê, buljongtärning
- Låt koka i 10-15min
- Mixa såsen
- Tillsätt bönorna
- Smaka av med koriander
- Servera koriander och hackade cashewnötter som tillbehör att strö över
Du kan byta ut creme fraiche till kokosmjölk
Dekorera gärna med koriander
1msk färsk ingefära i original-receptet
I originalreceptet föreslås det att du hackar ingefära, rekommenderar att du river den om du inte vill mixa röran helt slät
Du kan servera mozarella till om du vill, som tillbehör i småbitar.
Till startsidan
Till alla recept