Gröt
Hirsgröt
Gröt på hirs
- Först hålla i blöt.. hur länge? - kolla vad det står på förpackningen. Sylvia hällde helt enkelt över kokhätt vatten över hirsen i ett durkslag, och sedan kokade hon den hirsen.
- Spola med kokhett vatten
- Koka 20 min (koka upp och sedan på lägsta möjliga värme)
- Hacka nötter
- Avnjut varmt med nötter + mjölk + ev. lite banan.
Havregrynsgröt
Mumsgott att blanda i:
- finhackad morot!
- banan
- hackade nötter
Inspiration för att piffa upp gröt (havegrynsgröt, hirsgröt)
Gröt är inte alls dumt. Ibland lite trist utan tillbehör. TLDR: banan, morot, hackade nötter(mandel, cashew, hasselnötter) äpplebitar
Gott till: Hela, delade, hackade finhackade hasselnötter eller andra nötter. Hela hasselnötter eller mandlar är trevligt att lägga ner i kastrullen medan gröten kokar upp. mums.
Skiva banan i förväg och frys ner i lämpliga mindre doser. 1 banan räcker till 2-4 portioner gröt. :) Jag tycker det är gott med tärnad morot till gröt också. Räcker att lägga råa tärningsbitar i botten på tallriken, och sedan hälla gröten över. Då blir allting fort lagom varmt och morötterna blir inte sådär “sönderkokt mjuka”.
Du kanske gillar russin? Jag är inte förtjust i russin. Torkad frukt av alla möjliga slag gillar andra också.
Till startsidan
Till alla recept