Korma
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- Finriven färsk ingefära (bit ca 3 cm) eller ett kryddmått färdigmald ingefära
- 300 g potatis ( 4-8 potatisar)
- en liten pumpa, gärna butternutpumpa
- 1 msk garam masala (kryddmix)
- 1 tsk gurkmeja
- en halv liter buljong
- 2 dl matyoghurt
- 1 dl grädde
- 8-10 klumpar fryst spenat eller färsk bladspenat (ungefär 200g)
Goda tillbehör:
- Finhackad blomkål (aka blomkålsris)
- Mango chutney
Tillagning
- Hacka 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor
- Stek lök och vitlök i en gryta ca 5 min
- Skär potatis i bitar och lägg åt sidan
- Tillsätt:
- ingefära
- garam masala 1 matsked
- gurkmeja 1 tsk
- lite chili
- Lägg i potatisen
- Häll på 5dl buljong
(eller smula över buljongtärning och häll på 5dl vatten) - Låt puttra utan lock ca 10 min
- Skala, kärna ur och dela pumpan i lika bitar
- Lägg i pumpan och sjud ytterligare ca 9-20 min
- Blanda 2dl yoghurt & 1dl grädde
- Fryst spenat? Tillsätt den nu.
- Dra grytan från värmen.
- Tillsätt yoghurtröra
- Tillsätt färsk spenat
- Smaka av med salt och peppar
Till startsidan
Till alla recept