• 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • curry (och/eller andra goda kryddor)
  • 400ml kokosmjölk
  • buljong (pulver eller 2,5 - 5 dl)
  • tomatpuré
  • 2dl torkade röda linser
  • äppelcidervinäger (eller annan vinäger)
  • chili
  • körsbärstomater
  • koriander (dekoration)
  1. Skala och hacka gullöken.
  2. Fräs lök.
  3. Pressa i vitlök (eller finhacka)
  4. Tillsätt 1tsk curry, garam masala, ingefära eller gurkmeja
  5. Fräs någon minut till
  6. Skölj och tillsätt linser.
  7. Rör i en burk kokosmjölk
  8. Häll i lite vinäger och lite chili
  9. Tillsätt buljong (2,5 - 5dl)
  10. Låt koka i ca 15min
  11. Tillsätt hela körsbärstomater efter ca 5-10 minuter
  12. Smaka av med salt och peppar.

Dekorera gärna med koriander